Aparatura pentru o petrecere data de un Dj necasita o mare atentie pentru o calitate a sunetului destul de buna, bineinteles aceasta se imparte in mai multe categorii in functie de bugetul fiecaruia.

Sa le luam pe cele medii si pot spune acceptabile ca pret/calitate pentru cei care vor sa isi inceapa viata de Dj de evenimente.

In primul rand, ne trebuie sursa de muzica aceasta fiind un laptop sau playere unde poti sa te joci cu cd-urile sau cu muzica stocata in hard diskul laptop-ului, apropo, un hdd extern ar fi super, cu cat acumulezi mai multe piese o sa ai unde sa le depozitezi si iti vor fi de mare ajutor.

Daca folosim laptop, automat ne trebuie un program de mixat muzica – usor si simplu pentru a va usura munca.

O placa de sunet externa pe USB ajuta la ascultarea piesei si mixarea acesteia cu melodia din deck-ul opus. Bineinteles, castile sunt de nelipsit, ele fac legatura intre tine si muzica din sala.

Acum, ne trebuie un mixer prin care sa alimentam sursa de muzica, microfonul, care este un foarte bun instrument de “starnire” a participantilor la eveniment si putem sa le reglam sunetul cu o calitate mai buna permitindu-ne sa umblam la reglajele de inalte/medii/basi.

Pentru a face conectarea dintre sursa ne trebuie cabluri RCA si conectori, adaptoare potrivite intrarilor din laptop, player si mixer.

Urmatoarea componenta dintr-o petrecere reusita este statia audio, cea care amplifica sursa de muzica. Aceasta variaza in functie de puterea necesara si claritatea muzicala pe care aceasta o exteriorizeaza.

Cablurile (atacuri) se pot confectiona si acasa din cumpararea cablurilor si a conectorilor in functie de lungimea dorita – pana aici sper sa fi fost destul de clar.

Pentru a reda muzica si a se auzi intr-o sala, ne trebuie BOXE care pot fi active sau pasive si cu puteri de sunet diferite. La randul lor acestea difera ca si calitate/pret de la una la alta. Sincer intotdeauna cele mai scumpe sunt mai bune, dar dupa cum spuneam totul sta in bugetul fiecaruia.

Conectarea boxelor se face tot prin cabluri dar cu conectori diferiti. Metrajul este intotdeauna mai bine sa fie lung, pentru ca nu o sa sti unde vin pozitionate boxele si distanta exacta. Intotdeauna e bine sa ai o geanta/case pentru a pastra si a depozita cat mai multe cabluri pentru ca nu stii niciodata cand o sa ai nevoie de altul.

In mare parte cam ce am enumerat mai sus ai avea nevoie pentru o sonorizare! Pentru a iesi in evidenta cat de cat si a face atmosfera mult mai placuta nu strica sa ai si in dotare si o linie de lumini, masina de fum, stroboscop sau un laser. Acestea pot fi pozitionate pe jos sau pe un suport de lumini.

Acestea fiind zise puteti face party-uri de neuitat si la cat mai multe petreceri!

Leave a Comment on Ce aparatura necesita meseria de DJ de evenimente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *